به نام خدا
سپاس وثنای بی کران معبودی را سزاست که امید همه جویندگان است و مقصد همه پویندگان .خدای راسپاس که برای هدایت انسان ها و رساندن آن ها به قله سعادت وکمال پیامبران عظیم الشا ن را به رسالت بر انگیخت که از میان آن ها چهره ی برجسته ای چون حضرت محمد (ص)درخشش خاصی دارد وجهان را تحت تسخیر عظمت وفکر والای توحیدی خویش قرار داده است درود بی پایان بر امین خدا ، و پیشوای انبیاا که او ختم رسولان و زینت پیامبران و زندگی او برای جهانیان سرمشق بسیار ارزنده ای است.
درود بی پایان بر امین خدا ، و پیشوای انبیا ، ناخدای کشتی رستگاری ،نادی دادگری و درست کرداری ، حضرت رسول اکرم (ص) وخاندان پاک ومطهر او .
پیامبر اعظم (ص) الگوی کامل در زندگی
خدای سبحان در زیباترین سخن خود ، رسول الله را الگوی تمام عیار حق معرفی می کندو سیمای ملکوتی او را به نمایش می گذارد وتمام انسان ها را به تماشای سیما و الوگیری از سیره ی آن حضرت فرا میخواند ودر قرآن کریم چنین می فرماید :
لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه
((قطعاً برای شما در {اقتدا به } رسول خدا (ص) سرمشقی نیکوست .))
پیامبر اعظم (ص) برترین انسان
همه مورخان اتفاق نظر دارند که پیامبر برترین انسان است چرا که :
• پیامبراعظم ، مشهورترین ونامورترین مرد بشر است ونظیرش در تاریخ حیات انسان ها دیده نشده است .
• پیامبراعظم ، از آغاز عمرمبارکشان مردی شناخته شده بود و همیشه در میان مردم می زیست و نهان و آشکاری نداشت .
• پیامبراعظم ، موثرترین فرد در ایجاد تحول در حیات بشر بوده است .
• پیامبر اعظم ، حمومتی را بنیان نهاد که برنامه اش عدل بود ، عدل دولت بر مردم وعدل مردم بر مردم و اجرای عدل به وسیله ی ((مهر )) بود .
• پیامبراعظم ، در کانون شرک و بت پرستی ظهور کرد ولی به توحید دعوت کرد و با بت به مبارزه پرداخت .
• پیامبر اعظم (ص) ، زمان دعوتش کوتاه بود ولی عمر دعوتش دراز و ابدی وجاویدان است .
• پیامبر اعظم (ص) ، با دوست ، مهربان بود وبا دشمن کینه نداشت .
• پیامبر اعظم (ص) ، در تاریخ بشر نخستین کسی بود که پس از پیروزی ، دشمن را عفو کرد و مورد مهرش قرار داد وعطایایی به او بخشید و سعادتش را خواستار شد .
• پیامبر اعظم (ص) ، پاکیزه از بخل وحسد بود ، کینه و عقده نداشت ، منزه از حرص وآز ، آراسته به جود وسخا ، پیراسته از عوام فریبی و ریا ، پارسا وزاهد
• همیشه و خیرخواه دوست ودشمن بود و از هیچ کس انتقام نگرفت .
• پیامبر اعظم (ص) از آغاز عمرتا رحلتش ،تضادی میان رفتار وگفتارش دیده نشد . آنچه در اول فرمود وانجام داد ،تا اخرین لحظه عمر همان را گفت عمل کرد .
• پیامبر اعظم (ص) در مکه قدم به این جهان گذاشت ، در چهل سالگی مبعوث شد در پنجاه وسه سالگی به مدینه هجرت کرد در شصت وسه سالگی رخت از جهان بربست .
به نام او که یادش آرامش بخش قلبهاست
امام رسل پیشوای سبیل امین خدا مهبط جبرییل
امام الهد ی صدر دیوان حشر شفیع الوری خواجه حشر و نشر
کلیمی که چرخ وفلک طور اوست همه نو رها پرتو نور اوست
شفیعٌ مطاعٌ نبیٌ کریم قسیمٌ جسیمٌ نسیمٌ وسیم
یتیمی که ناخوانده قرآن درست کتب خانه هفت ملت پشت
بلند آسمان پیش قدرت خجل تو مخلوق و آدم هنوز آب وگل
تو اصل وجود آمدی از نخست وگر هر په موجود شد فرع توست
ندانم کدامین سخن گویمت که بالاتری ز آنچه من گویمت
ترا عز لولاک تمکین بس است ثنای تو طاها و یس بس است
چه وصفت کند سعدی ناتمام علیک الصلوه ای نبی والسلام
سخن در باره آن وجود مقدس ، که سرور پیامبران و صدیقان وصالحان وشهدا و فرشتگان است ، کار آسانی نیست وبیان تمام ابعاد شخصیت آن حضرت از محدوده فکر بشر بیرون می باشد . خداوند متعال ، سیره وروش زندگی رسول بزرگوار اسلام (ص) را بهترین وشایسته ترین نمونه برای مسلمانان دانسته وآن ها را به بهره گیری از سیره عملی وسخنان آن بزرگوار فرمان داده است :
(( لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه ))
(( هر آینه برای شما در وجود رسول خدا (ص) نمونه و سرمشق نیکو وپسندیده ای است .))
در آیات بسیاری اطاعت از رسول الله(ص) را با اطاعت ذات مقدس خودش مقرون نموده است و میفرماید:
(( اطیعوا الله و اطیعوا الرسول ... ))
وجود مبارک نبی اکرم (ص) خود نیز مردم را به اطاعت از خویش و عمل کردن به سخنان وسیره آن حضرت فرمان داده است چنانچه در ضمن سفارشات خود به علی (ع) فرمود :
(( .. ششم آن که از روش من در نماز وروزه وصدقه پیروی کنی . ))
علاوه بر ذات اقدس حق تعالی و وجود مقدس رسول الله (ص) ائمه معصومین(ع) نیز مردم را به پیروی وعمل کردن نه آداب رسول خدا (ص) توصیه نموده اند :
امام صادق (ع) فرموده اند :
(( من برای فرد مسلمان خموش ندارم که بمیرد در حالی که هنوز برخی از آداب پیامبررا به جا نیاورده باشد .))
پس ضرورت شناخت ابعاد گوناگون زندگی سراسر افتخار آن شخصیت بزرگ اسلام بر هیچ کس پوشیده نیست، چه شناخت مقدمه عمل است پس باید با سیره و اخلاق و رفتار وگفتار آن ((خاتم رسولان )) و ((افضل پیامبران )) آشنا گردیم .
همان طور که گفته شد بشر با عقل ودانش محدودش نمی تواند آن ((مقصود آفرینش ))و آن ((خیر رسل ))را بشناسد و به ابعاد مختلف ((وجود ذی جود ))راه یابد . انسان والایی که خدای تعالی در قرآن او را به داشتن خلق عظیم ستوده و بارها از وی تجلیل کرده است ، چگونه می توان سجایای اخلاقی وزحمات و خدمات آن فخر کائنات را به طور کامل بیان کرد؟
ولی عدم امکان راه یابی کامل به تمام زوایای وجودی آن حضرت نباید مانع از شناخت محدود و پژوهش وبررسی در حد وسع وامکان پیرامون ان ((حبیب پروردگار )) و آن ((طبیب دل های گنهکاران ))گردد که عقلا گفته اند :
((المیسور لا یترک بالمعسور ))
((دست یابی به همان مقداری که ممکن است بخاطر آنچه که نا ممکن و دشوار است ،رها نمی شود))
به قول شاعر:
(( آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید))
امید آنکه خداوند متعال با تعجیل در ظهور فرزندش حضرت بقیه الله ((ارواحنا فداه)) ، سنتهای فراموش شده آن ((پیامبر رحمت)) را زنده گرداند تا انسان ها با الگو قرار دادن آن ((صاحب خلق نیکو و عظیم)) و عمل به گفتار و سیره آن حضرت به سر منزل مقصود راه یابند و سعادت برین را به دست آورند.
لیست کل یادداشت های وبلاگ?